• 1_gracia_pinyaka_del_8.jpg
  • 2-evolucion.jpg
  • 3_tota_la_colla.jpg

Diada Santa Eulàlia 2015

on 08 Febrer 2015
Vist: 791

santa eulalia 2015

Diumenge, 8 de febrer de 2015. Plaça Sant Jaume, 13h.

Ahir es va celebrar una Santa Eulàlia freda però amb bon temps, acollidora per una plaça menys atapeida que a la Mercè. Les sis colles de la ciutat van estrenar temporada de la millor manera que van poder: Poble Sec i Sagrada Família amb castells de set i set i mig; Gràcia, Sants i Barcelona amb castells de set i mig i vuit, i la Jove de Barcelona amb castells de sis.

 

 

 

 

Els Castellers del Poble Sec porten tres setmanes d’assajos, on han fet ja diverses proves de 4 i 3 de 8, han preparat la torre de 7 per poder-la estrenar ben aviat i han aixecat vàries vegades el 3 de 7 per sota. Han estat sis assajos on s’ha pogut veure força gent nova a assaig, i on s’han començat a treballar en nous castellers de tronc i de pinya. És més, a nivell de canalla, s’està treballant una renovació a dosos, acotxadors i enxanetes que implica canvis a tot el pom de dalt.

A Santa Eulàlia els bandarres van atacar un 4d7 lleuger (pensat per poder pujar-lo un pis el mes de maig, si tot va bé), el 5d7 amb canvis a tronc i canalla i un 3d7 amb pom renovat. L’entrada a plaça es va fer amb el tradicional pilar caminat, i la diada es va acomiadar amb un vano de 5 que, per problemes de pinyes mal quadrades per culpa de les presses, va acabar amb 2 pilars de 4 descarregats i un intent de pilar de 5. Ningú va prendre mal.

Les sensaciones de fer una Diada a l’Antiga van ser, en general, positives. Entre el primer i l’últim castell de les sis colles (és a dir, 18 castells en total) van passar només tres quarts d’hora. Els que han estat presents en altres ocasions a diades a la Plaça Sant Jaume, sobretot a la diada de la Mercè, on les colles s’atreveixen amb els seus castells límits, saben perfectament que una diada es pot allargar fins a 3 hores. En aquesta ocasió, en canvi, el sistema de castells sense rondes va agilitzar de manera significativa el transcurs de la diada.

Fotos de la diada a: Fotos

Vídeos de la diada a: Vídeos

Castellers del Poble Sec

Dirección C/ Blesa, 7 | 08004 | Barcelona

arroba Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

phone 653 113 496