• 1_gracia_pinyaka_del_8.jpg
  • 2-evolucion.jpg
  • 3_tota_la_colla.jpg

XVè aniversari dels Castellers de la Sagrada Família

on 04 abril 2017
Vist: 2282

XVè aniversari dels Castellers de la Sagrada Família

 

El temple de la Sagrada Família és un dels referents arquitectònics del modernisme més importants a nivell mundial, no és estrany així que el turisme que visita Barcelona hi sigui durant tot l'any present pels seus voltants. Avui però, una altra atracció s'emportava també les mirades de moltes persones, la majoria allà per pura casualitat.


I és que al carrer Marina, just davant del temple, tres colles castelleres amigues i companyes des de ja fa molts anys, es disposaven a alçar les seves construccions, aquestes no de caire arquitectònic, i el motiu no era un altre que el de la diada que donava el tret de sortida als actes del quinzè aniversari d'una de les tres colles: Castellers de la Sagrada Família.
Castellers d'Esplugues i Castellers del Poble Sec com a colles convidades, per ser les dues, colles padrines de la colla amfitriona. Una diada sota un sol radiant banyada per la calor, fet que fins i tot ha condicionat el ritme de la mateixa un cop arribada la segona ronda.

Els pilars d'inici s'han muntat a les dotze del migdia, i el so de les gralles i la visió de persones les unes a sobre de les altres ha començat a atreure totes les mirades que voltaven per la zona. Dos pilars alçats per la colla de la camisa verda, tres per la colla de la camisa blau fosc i dos més per part de la que la porta blau cel.

La primera ronda de castells ha estat, com no, de la colla
​amfitriona. Castellers de la Sagrada Família ha obert amb un 7 de 7 que ha atret a participar en la immensa pinya a moltes persones de les altres dues colles. Un castell ja lent de per si, que s'ha allargat un pèl en general però que s'ha descarregat amb solvència.
Un altre castell compost ha estat el primer d'Esplugues, aquest cop un 5 de 7 amb molt bones mides i amb un bon treball en general.
El torn bandarra ha arribat amb un 4 de 7 que ha sabut mantenir una bona mida tot i algunes lleugeres deformacions durant l'execució, el treball de la pinya ha estat exemplar perquè el tronc pogués treballar amb tota la comoditat possible. Un tronc amb segons, terços i quintes d'un futur 4d8, i una estrena a baixos.

 

 

Passada la primera ronda s'ha creat el moment més tens de l'actuació: La colla de la Sagrada Família tenia clar que volia anar-hi i les altres dues colles s'han col·locat a la seva pinya o bé l'han començat a observar en silenci i les mirades plenes d'ànims per la colla amfitriona. El peu del 4 de 8 de color verd s'ha muntat fins al pis de segons, però no s'ha vist bé de quadratura i s'ha decidit baixar-lo. Un cop més s'ha muntat, aquest cop fins al pis de terços i, sense arribar a sonar gralles, s'ha tornat a desmuntar.
El rau rau a la panxa de les tres colles, impacients per veure el resultat dels assajos dels Castellers de la Sagrada Família, s'ha vist incrementat a causa d'haver-se aturat l'actuació. El motiu no era un altre que el fet que un turista s'havia marejat a causa del sol i la calor i havia demanat atenció mèdica a l'ambulància preparada per a si alguna persona de les tres colles patia algun mal físic durant la diada.
Un cop l'ambulància ha estat lliure de nou, ha arribat el moment: aquest cop el quart pis de SaFa sí que ha començat a pujar alhora que sonaven les gralles i, amb bon ritme i un decisiu treball de cap, la colla verda de la ciutat de Barcelona salvant totes les estrebades que han arribat i aguantant fins al final, han aconseguit descarregar el seu "carro gros" més matiner, i amb diferència!

La meitat de la segona ronda ha estat a càrrec de la colla de la camisa blau fosc, que han encarat un 4 de 7 amb agulla, castell totalment dominat per la colla cargolina, descarregat amb solvència.
La mateixa construcció amb moltes estrenes al tronc ha estat el que han encarat després els Castellers del Poble Sec, atacant així el primer castell de set i mig pisos d'aquest 2017. El 4 de 7 amb l'agulla de la colla bandarra s'ha muntat amb serenor mentre les persones de la pinya s'anaven col·locant buscant la màxima comoditat possible en una construcció d'aquestes característiques. El tronc ha començat a pujar sobre la pinya i, sota les indicacions d'Àngels Muchamán, el pis de terços ha començat a enfilar-se alhora que sonaven gralles. Pis a pis, el tronc s'ha anat col·locant però amb la remuntada de dosos no s'ha vist clara la comoditat d'aquest per treballar-lo, degut a un problema d'encaix amb pinya a causa de la inclinació del carrer, així que s'ha demanat de baixar-lo i així s'ha fet. El castell hauria d'esperar a una ronda de repetició.

Inici de la tercera ronda. Una eufòrica colla amb el mateix nom que el de l'immens temple modernista encarava un 5 de 7 solvent i ben resolt.
La segona oportunitat bandarra de fer un castell de set i mig ha arribat en aquell mateix moment. Aquest cop, per a fer el 4 de 7 amb l'agulla, quan la pinya s'ha tancat la comoditat ha estat fins i tot superior a la de l'intent desmuntat de la segona ronda. El segon pis ha pujat i, de seguida, ha donat per vàlida la quadratura per anar-hi de nou.
La èpica bandarra ha fet acte de presència amb la col·locació del pom de dalt. Un castell patit i treballat, especialment en una fortíssima estrebada en el moment de la baixada de l'acotxadora, abans de preparar-se per col·locar-se al pilar de cinc interior. La pinya ha estat una roca d'allò més sòlida i ha fet la feina que tocava fer. Un cop carregat el castell (havent quedat només el pilar de 5 visible), la baixada ha estat més plàcida, però sempre amb concentració i cap. La feina d'assaig hauria hagut de permetre molta més comoditat i solvència en el moment d'encarar una construcció com aquesta, però, si més no, ha permès que els entrebancs fossin resolts sobre la marxa amb sang freda.

 

 

Un cop finalitzada aquesta ronda de repetició, ha continuat la tercera amb un nou 4 de 7 per part dels Castellers d'Esplugues, segur que per treballar la formació de quatre per col·locar-hi, en el moment oportú, un pis més.
Castellers del Poble Sec ha estat la colla encarregada de posar el punt i final a la tercera ronda. Un 3 de 7 amb bona mida i molta concentració ha estat la construcció més tranquil·la de les que ha fet, en aquesta actuació, la colla dirigida per Dan Esteban.

 

 

Els pilars finals han estat de 5: un de cargolí, un de bandarra i un de Sagrada Família, aquest últim acompanyat de dos pilars de 4 en forma de vano de 5.
Castellers del Poble Sec ha d'agraïr de forma rotunda l'assistència de persones que han fet un esforç per ser-hi amb la camisa i samarreta blau cel, gent amb la camisa a l'armari, i alguna reincorporació, així com a persones de la colla de Santa Coloma de Gramenet que han vingut a donar un importantíssim cop de mà. Moltíssimes gràcies!

 
Bandarres TV:


https://youtu.be/7mqpVIBMKwo // 2 p4

https://youtu.be/RQ1GfNb-CEk // 4d7

https://youtu.be/vCbnxMv30HU // id4d7a

https://youtu.be/ylwUEmmzJqo // 4d7a

https://youtu.be/9MwGgjMpTNE // 3d7

https://youtu.be/XcPvSWjE7YI // p5Fotos:


https://plus.google.com/117072874726702213807/posts/YMrgcwMbxA5

 

 

Castellers del Poble Sec

Dirección C/ Blesa, 7 | 08004 | Barcelona

arroba Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

phone 653 113 496