• Novetats_rotulo.jpg
17. 05. 23
Vist: 41

Diada de Can Bandarra

 


Diada assenyalada al calendari. La Diada de Can Bandarra, la diada en honor al local social i d’assaig dels Castellers del Poble Sec. La marea blau-cel que es mou en una data com aquesta sol ser més que notable i aquest any no ha estat menys: des de mig matí una comitiva de bandarres sortia del local al ritme de gralles i tabals i iniciaven un cerca-vila per atraure l’atenció del Poble-sec i anar a buscar les voluntàries dones cosidores del barri que enguany s’encarreguen de fer els mocadors que la colla regala a la gent nova quan aquesta es guanya el dret a tenir la camisa blau-cel. El recorregut ha acabat al carrer Blesa, davant del número 36, el lloc escollit per l’actuació.

 Apart de la colla amfitriona a l’actuació castellera també hi han assistit dues colles convidades: Els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Sant Feliu. Tocaven les dotze del migdia que les tres colles ja estaven pràcticament enfaixades i a punt per l’acció. Els pilars de quatre simultanis per donar la benvinguda a aquella actuació han estat dos en el cas de la colla bandarra, tres per part de la colla cargolina i un dels Castellers de Sant Feliu.

I amb això han arribat les tres rondes de castells, amb el següent ordre previst d’actuació: primer Poble Sec, seguidament Esplugues i finalment Sant Feliu. Així doncs, la colla blau-cel ha començat l’actuació tancant un peu de 4 de 7 que, un cop enfilats els segons, s’ha decidit desmuntar per finalment tornar-lo a quadrar i plantar, ara sí, un solvent i impecable 4 de 7. Un quatre lleuger de tronc, d’aquells que miren cap a un futur qui sap si gaire llunyà o proper, i que ha donat confiança als bandarres de cara a les següents rondes.Els Castellers d’Esplugues han volgut sortir a plaça de manera molt ambiciosa i no han trigat a plantar-hi un peu de 4 de 8 amb dos escassos cordons de pinya propis i requerint l’ajuda de les altres dues colles per donar-hi pit. Les quartes cargolines han començat a pujar i les gralles han sonat indicant que l’intent era vàlid. La canalla d’Esplugues s’ha començat a enfilar al castell que tremolava suau però ininterrompudament. Abans de la col·locació de l’acotxador, però, han rebut l’ordre de tirar cap avall i deixar la ronda en intent desmuntat per part dels Castellers d’Esplugues.

I per finalitzar la ronda, la colla de la camisa magenta ha plantat un tranquil 4 de 6 al carrer Blesa.

Abans d’acabar la ronda tocava a la colla cargolina fer us del seu dret a ronda de repetició donat el cas de l’intent desmuntat anterior. I hi han tornat. El tronc del 4 de 8 cargolí ha pujat s’ha assentat potser una mica més insegur que a l’anterior intent. La canalla ha tornat a rebre l’ordre de baixar quan poc faltava per coronar-lo. Per desgràcia, però, l’estructura ha cedit en el pis de quartes i el castell ha patit una destacable caiguda quan ja s’havia decidit desmuntar-lo. Les ambulàncies de plaça han hagut d’atendre a diverses persones i l’actuació s’ha aturat fins al moment en que aquestes han tornat a estar disponibles.

La segona ronda era especial pels bandarres: la colla amfitriona es decidia a incloure en el seu repertori a un castell que feia més de cinc anys que la colla no portava a plaça: el 3 de 7 amb l’agulla. Nervis per una estructura poc coneguda per la majoria de gent (que fa cinc anys no havia vingut encara a la colla) i, segons en quines posicions de pinya, molt incòmode. Però la bona feina feta a assaig ha permès que el castell es desenvolupés correctament en tot moment, fent-se’l de nou seu de seguida i descarregant-lo amb concentració i tranquil·litat. El tornarem a veure molt aviat, segur.

 La moral dels Castellers d’Esplugues mereixia ser restaurada amb immediatesa i la colla de blau l’ha recuperat amb un fantàstic 5 de 7 que tenen més que per la mà.

La colla de Sant Feliu ha decidit portar a plaça un castell de més dificultat que l’anterior 4 de 6, i l’escollit ha estat ni més ni menys que el 2 de 6. Una canalla més aviat lenta ha fet treballar el tronc que ha aguantat totes les estrebades que li han vingut. Com a curiositat, després de l’aleta, l’enxaneta ha baixat per la carregada, exactament per on havia pujat, fent baixar així l’acotxador per la descarregada.

La tercer ronda ha arribat i es notava el cansament de les tres colles, que portaven molta estona treballant sota el sol. Per sort cada cop hi havia més ombra i el Castellers del Poble Sec han posat punt i final a la seva actuació amb un 3 de 7 prou lleuger, un d’aquells que demanen un pis més, per lluny que sembli en aparença, i amb molt bona mida. Un tres que demostra la feina feta al local que dona nom a la diada.

 Una nova carta poderosa ha estat la que ha tret Esplugues per marxar de plaça amb la sensació d’èxit: el 2 de 7, un castell que s’ha resistit molt temps a la colla cargolina però ara sembla que aquesta comença a dominar. Tot i això, una mica d’inseguretat ha instat a la tècnica a fer-lo baixar a temps per no haver de lamentar cap altra caiguda quedant aquest intent en desmuntat. Haurien de fer un altre castell al final de l’actuació, en una nova ronda de repetició.

El 3 de 6 amb agulla ha estat l’escollit per posar punt i final a l’actuació de la colla magenta. El pilar de 4 que conté aquesta construcció ha patit una mica a l’hora de descarregar-se però s’ha pogut aguantar i ser completat amb èxit.

En la ronda de repetició cargolina ha estat alçat un 4 de 7 amb una canalla molt petita que fins i tot ha hagut de ser ajudada per un terç que s’ha deixat anar del tronc per posar la mà sota el seu peu. El castell finalment també ha estat un èxit.

Per acomiadar-se com cal d’una plaça com aquella, s’hi han alçat els pilars de comiat: un vano de cinc per part dels Bandarres, dos pilars de cinc per part de Cargolins i un pilar de quatre per part de Sant Feliu.

 En acabat, les dues colles convidades s’han dirigit a Can Bandarra on les persones que conformen la colla del Poble-sec havien portat el menjar cuinat de casa seva, per compartir-lo entre les tres entitats. Els castellers del Poble Sec, com a bona colla amfitriona, han dinat just després i, a causa de la gran generositat bandarra, absolutament ningú s’ha quedat amb gana.

Havent dinat, la festa al carrer (i la música a volum mig-alt, a càrrec de DJ Pàjaru i el duet DJ Horny) ha esclatat prop del núm 7 del carrer Blesa, on hi ha el local social i d’assaig on els Castellers del Poble Sec hi fan vida, molta vida, i que dona el nom a la diada castellera d’aquesta data tant assenyalada al calendari.


Bandarres TV:

https://www.youtube.com/user/bandarrestv/videos 2 p4

https://www.youtube.com/watch?v=pegRHnQGrj0&feature=youtu.be 4d7

https://www.youtube.com/watch?v=9t9mHhzSCkQ&feature=youtu.be 3d7a

https://www.youtube.com/watch?v=CpL1mVd2Vao&feature=youtu.be 3d7

https://www.youtube.com/watch?v=Eab_PdcwlZ8&feature=youtu.be Vano de 5


Fotos:
https://pluhttps://plus.google.com/117072874726702213807/posts/CjQ3iFez8Cp

 

 

17. 05. 08
Vist: 122

Bateig Castellers de París

 

Aeroport del Prat. 7h del matí: Un grup de bandarres es disposava, amb il·lusió, a fer el check-in per agafar un avió que, teòricament, dues hores més tard s’havia d’enlairar direcció París.

Aeroport del Prat. 12h del migdia: Un grup de bandarres es preguntava per què el seu avió encara no ha sortit! I és que el vol es va endarrerir considerablement fent perillar l’arribada a temps a l’actuació que els Castellers de París havien organitzat a la plaça de la Fontaine situada al Parc de la Villete a les 15h de la tarda.

L’avió va sortir finalment més de tres hores tard i va aterrar a París poc abans de la hora convocada per a l’actuació: ja no hi havia temps per ser puntuals. El pla inicial era anar a deixar les coses a l’alberg i després dirigir-se a la plaça, però es va optar per anar-hi directament i poder fer aquesta actuació, encara que fos tard.

 

 

Algunes camises blau cel (que havien optat per altres maneres i moments a l’hora de desplaçar-se a la capital francesa) ja es podien veure al lloc de l’actuació quan el gruix principal de la colla del Poble Sec hi arribava en diversos taxis per tal de trigar el menor temps possible. Tot i així, els Castellers de Lleida (que venien en autocar) es van perdre i encara van arribar-hi una mica més tard.

Finalment, a la plaça s’hi podien veure ja tres colles castelleres enfaixades i disposades a donar tot el que estigués a les seves mans per tal de meravellar el públic francès que potser no tenia ni idea de que hi passaria finalment allà.

Els Castellers de París van demanar ajuda als equips de gralles i tabals tant de Lleida com del Poble Sec, aquests últims, com a anècdota, ignoraven que el primer pilar de 4 dels Geperuts era un pilar caminat i, després de l’aleta, van començar a entonar la melodia de la descarregada enlloc de la d’entrada a plaça, però la van saber canviar sobre la marxa sense trencar amb el ritme de la música. Un cop arribat el moment de la descarregada es va reprendre la melodia corresponent.

Els següents pilars de la colla amfitriona van ser-ne dos de quatre simultanis i en solitari.

L’actuació d’aquell dissabte dels Castellers de París va ser la d’un 3 de 6, un 4 de 6 i un 3 de 6 amb l’agulla. Tots tres descarregats i tots tres treballadets i, sobretot, llargs. La canalla de París és molt valenta i entregada, però encara inexperta i una mica lenta a l’hora de treballar. El punt i final de l’actuació podria tenir un sabor més agredolç que amarg si tenim en compte que la valentia de l’intent del pilar de 5 aixecat per sota ja va ben comptar per la colla de París, com a una fita assolida.

Castellers de Poble Sec (segons en actuar en cada ronda), van poder portar-hi amb comoditat el 3 de 6 amb un mencionable treball al tronc, en que hi havia gent que no sol pujar tant sovint i fins i tot alguna estrena, el 3 de 6 amb l’agulla amb una agulla inèdita fins el moment (el més inusual i treballat de tots, amb una pinya on les camises de blaucel no passaven de ser un nombre simplement suficient) i un magnífic 2 de 6 per tancar la tercera ronda. Dos pilars de 4 simultanis com a comiat (simultanis també als dos pilars de quatre de Lleida).

 Castellers de Lleida va assolir amb seguretat dos castells de sis i mig a per tancar primera i segona ronda: el 4 de 6 amb l’agulla i el 5 de 6. Els dos prou solvents i tranquils. El castell de més alçada va arribar a l'última ronda i va precisar d’una repetició ja que el primer intent va ser desmuntat al no veure’s del tot clar. A la ronda de repetició la colla de color bordeus hi va tornar i va descarregar aquell 3 de 7, amb canalla força petita que va requerir d’una paciència admirable per part del tronc, que va saber mantenir la forma i les mides. Igual que la colla bandarra, la ronda de pilars de comiat va consistir en dos pilars de quatre simultanis.

Cadascun dels castells que s’hi van alçar van comptar amb una presència més que notable dels tres colors de camises totes les pinyes, conservant només el nucli del color de la colla a qui pertanyia la construcció.

 

 

Després de poder deixar les maletes i bosses a l’Alberg, els Castellers del Poble Sec es van dirigir al local dels Geperuts per a fer-hi, les tres colles, un bonic sopar de germanor. L’endemà n’hi havia d’haver més, perquè la següent cita era davant d’una de les imatges més emblemàtiques de la capital francesa (present també a l’escut dels Geperuts).

Aviat al matí, els Castellers del Poble Sec sortien de l’Alberg on havien dormit per encaminar-se tranquil·lament cap als Camps de Mart, on tocava fer la segona actuació del cap de setmana. La ruta majoritàriament escollida va ser la d’anar a peu des del museu del Louvre i enfilar per les Tulleries, la plaça Concorde, els Champs Elysées i, tot veient l’Arc de Triomf de fons, girar cap a l’esquerra en direcció a l’enorme antena metàl·lica, visible des de ben bé qualsevol punt de la ciutat.

Aquell cop les tres colles van ser puntuals i es van començar a enfaixar amb tranquil·litat a la gespa dels Camps de Mart, amb la Torre Effiel imponent com a fons d’imatge. El permís per a fer castells hi era, però el desconeixement del tema per part de les autoritats que el concedien va fer que aquestes col·loquessin tanques a la zona per separar les colles del públic. Fos com fos, les tres colles van entrar a aquell improvisat recinte amb ganes de fer una gran actuació. El temps acompanyava.

Aquella segona actuació va ser més feixuga i llarga que la primera. Uns quants castells que van quedar en intent desmuntat (un per cadascuna de les colles) i la necessitat de mirar bé peça per peça qui era qui més convenia a cada lloc pinya i tronc, juntament amb una sorpresa final, van fer que s’allargués des de les 12h fins passades les 14h.

Castellers de París va tornar a fer el 3 de 6 per obrir la primera ronda, a la segona van descarregar de nou el 3 de 6 amb el pilar, i a l'última van fer la seva aposta més ambiciosa: el 4 de 6 amb el pilar. El primer intent no oferia cap tipus de garantia i la pèrdua de posició d’un segon des de prou aviat va fer recular a la canalla. La tècnica parisenca hi va estar d’acord i van deixar clar que caldria repetir-lo amb menys nervi i més concentració. A la ronda de repetició els Geperuts van seguir fent història i el van descarregar del tot. Però encara els quedava una carta per jugar, l’espineta de l’intent de pilar de 5 aixecat per sota del dia anterior es va poder treure: van aconseguir carregar aquesta construcció amb una èpica, patiment (i aguantant-lo estoicament unes quantes estrebades abans de la caiguda). Queda pendent descarregar-lo, evidentment, però la eufòria geperuda ja era més que remarcable amb aquest éxit.

Als Castellers de Lleida els va tocar actuar a la meitat de cadascuna de les rondes (si no comptem les rondes de repetició) i, en ordre, els castells que van tirar van ser el 5 de 6, el 3 de 7 (un altre cop primer quedant en intent desmuntat i finalment sent descarregat amb paciència i equilibri) i, finalment el 4 de 6 amb agulla. La colla de bordeus, tot i els intents desmuntats del 3 de 7 i l’anecdòtica lentitud alhora de descarregar-los en ronda de repetició va ser la que va oferir les construccions més plàcides i solvents de les tres.

Els Castellers del Poble Sec volien variar una mica el repertori del dia anterior i, després de l’inicial 3 de 6, amb certs problemes al tercer pis que van haver de ser molt treballats al segon per evitar un ensurt encara més gran, van apostar per un 4 de 6 just de mans, prescindint de posar crosses als baixos per a tenir més pressió de mans i més pit al voltant del nucli. El tronc, però no oferia cap garantia de placidesa i la deformitat creixent a fer prendre a la tècnica la decisió de baixar-lo. No era el dia d’aquell 4 de 6, així que la opció més sensata va ser repetir el 2 de 6 del dia anterior i acabar l’actuació amb el 3 de 6 amb el pilar.

 

 

Però després de fer uns quatre pilars de 4 de comiat (dos de bandarres i dos de la terra ferma), encara quedava el moment més emotiu de la diada: el 3 de 6 de germanor, amb una rengla de blau elèctric parisenc, l’altra de color bordeus lleidatà i una altra de blau cel poblesequí, descarregat amb paciència i elegància, les tres colles ho van donar tot en aquest preciós final d’una actuació castellera increïblement entranyable.

Durant el transcurs d’aquesta, els núvols havien anat ocupant el cel, però la pluja es va saber esperar al final per deixar caure quatre gotes. Els Castellers de Lleida van haver de marxar amb el seu autocar però les altres dues colles van dinar plegades a la gespa del camp de Mart mentre la pluja donava una nova treva i decidia esperar-se a mitja tarda.

Un comiat amb l’Hora dels Adéus i, a partir d’aquell moment temps lliure per Poble Sec, per acabar de visitar el que donés temps de visitar de la ciutat ja que la majoria de persones de la colla no tenien el tren (TGV) de tornada fins el dia següent.

 

 

El viatge de tornada va ser una mica més llarg, però aquest cop puntual i plàcid per un grup de bandarres on hi regnava l’alegria pel que s’acabava de viure i el cansament pel que havia suposat aquella meravellosa experiència.

Bandarres TV:

 

https://www.youtube.com/channel/UCkSZPH80EGn0KRK1B_6AGhA

 

Fotos:

 

https://goo.gl/photos/eVznTHGnQKwetCN76

 

https://goo.gl/photos/Q514NC19ezMv4QfE6

 

https://goo.gl/photos/hucrL3EJdVKB9KWr8

 

17. 04. 27
Vist: 42

REPENSEM ELS CONTES AMB TRAMA

 

Les companyes de #Trama van dur a terme un taller dirigit a la canalla de la colla i del barri, al que van assistir alguns peques de canalla de la colla i una majoria de nenes i nens del barri. Vam poder compartir una relectura dels contes i llegendes més coneguts i tradicionals de la cultura catalana, treballant de forma lúdica, teatral i participativa qüestions tan importants com el desprincesament, l'empoderament de la dona i el posicionament d'aquesta com a protagonista en les històries. Entre altres exemples, vam poder "trencar" el mirall de la bruixa de la Blancaneu, vam veure una àvia de la Caputxeta que li explica que el llop l'intentava enganyar, una Caputxeta que no fa cas al llop i segueix el camí que ella ja coneix, o també la història de la nena que volia ser futbolista i descobreix la llibertat que tenen les dones per poder tenir l'ofici que vulguin quan es facin grans.
Va ser una activitat molt interessant que recomanem a totes les famílies que no van poder assistir; durant una hora i mitja aquest taller va permetre que els més petits i petites reflexionin sobre els contes que se'ls explica, desenvolupin el seu propi criteri i puguin expressar les seves opinions i visions amb llibertat.

 

17. 04. 25
Vist: 428

Diada de Sant Jordi a Esplugues de Llobregat

 

Llibres, roses, castells i èpica. La diada de St.Jordi ha caigut en diumenge, un d'aquells diumenges assolellats en que les colles castelleres surten a lluïr amb orgull les seves camises, siguin del color que siguin, i es disposen a alçar els castells que tinguin a la cartera i tocar el cel tant blau i serè que brillava sobre l'Ajuntament d'Esplugues.

Tres colles castelleres com poden ser els Castellers d'Esplugues (la colla anfitriona de la diada), els Castellers de Cerdanyola i, com no, els Castellers del Poble Sec. Enmig de paradetes plenes de llibres i roses i davant l'edifici de la Casa de la Vila d'Esplugues s'hi han alçat uns quants pilars de quatre bo i tocades les dotze del migdia. Tres de part de la primera colla (de blau fosc), dos de part de la segona (de verd) i dos de part de la tercera (de blau cel).

 Començava l'actuació castellera de la diada de Sant Jordi. I la colla anfitriona anava disposada a lluïr-se de valent obrint la diada ni més ni menys que amb un consolidadíssim 5 de 7. Els Castellers d'Esplugues tenen més que dominada aquesta formació composta i així ho han demostrat, descarregant-lo amb admirable solvència.

La segona colla ha estat la de color verd fosc, amb un 3 de 7 prou treballat que s'ha hagut de treballar amb concentració i esforç, però que ha estat finalment descarregat.

Poc més de vint minuts passaven de les 12h del migdia que la tercera colla, Castellers del Poble Sec, començava a tancar la pinya per començar la diada amb un 2 de 6. Cal dir que aquesta colla de bandarres, normalment acostumada amb comoditat al nivell dels castells de 7 i mig, avui no podia optar portar a plaça cap castell d'aquestes característiques. Les proves de 4 de 7 amb el pilar (descarregat ja en l'anterior actuació) en els últims assajos no donàven garanties d'èxit i per tant s'ha decidir no fer-lo avui. Tampoc hi ha estat a temps el 5 de 7 (inèdit enguany), que comença a veure's clar al local però que encara necessita una mica més de rodatge per poder-lo portar a plaça. Així doncs, un plàcid 2 de 6 (amb peces que miren cap a un futur més alt al tronc) ha tancat la primera ronda de l'actuació.

 I, com de costum, la segona ronda ens ha portat el plat fort del migdia. La colla cargolina no s'ha fet pregar en tancar la pinya d'un ambiciós 2 de 7. Amb èpica però amb un treball contundent alhora de corregir (o aguantar) els moviments i les deformacions i prou patit a pis de terços, amb un d'ells dret i recte i l'altre més flexionat del que li tocaria, la "Pubilla" d'Esplugues ha estat descarregada fent esclatar d'eufòria les persones que anaven obrint la pinya i que vestien la camisa (o samarreta) de color blau fosc.

El torn de Cerdanyola ha arribat i la formació escollida ha estat la del 4 de 7. Un cop més patit, treballat, però finalment descarregat.

Justament el 4 de 7 ha estat també la construcció bandarra que tancaria la 2na Ronda. La épica s'ha fet present aquest cop a la colla blau cel, i és que el tronc s'ha anat deformant durant l'excució i ha fet falta molta feina de pinya per mirar de recuperar el màxim possible les mides óptimes. Finalment ha estat descarregat sense ensurts.

 I per començar la tercera ronda els Castellers d'Esplugues han fet ni més ni menys que un altre 4 de 7, també patit a la seva manera (al pis de terços s'ha hagut de treballar carregant més un costat que l'altre, fent-ho molt visible des de fora) però finalment descarregat amb èxit.

Un castell de 6 pisos i mig per part dels Castellers de Cerdanyola ha estat el següent: el 5 de 6. Un cop més treballadet i potser una mica menys ràpid del que hauria tocat però un cop més descarregat.

Les camises blau cels han volgut acomiadar la tercera ronda amb el 3 de 7. Altra vegada la èpica s'ha manifestat a plaça i un cop més s'ha hagut de fer un cert esforç des de la base del castell per a que el tronc pogués treballar amb la màxima comoditat possible.

 Finalment hi ha hagut ni més ni menys que dues rondes de pilars per acabar l'actuació de Sant Jordi: Cargolins amb el vano de 5 i Bandarres amb el pilar de 5 ha estat la primera. La segona d'aquestes rondes ha estat la de Castellers d'Esplugues amb dos pilars de quatre, Castellers de Cerdanyola amb el Pilar de 5 i Castellers del Poble Sec amb també amb dos pilars de quatre.

 

Bandarres TV:

 

https://www.youtube.com/watch?v=PaYb5rCQKSM&feature=youtu.be (2 p4)

https://www.youtube.com/watch?v=jeOAiZXc-Jk&feature=youtu.be (2d6)

https://www.youtube.com/watch?v=n7zj3kkEnRQ&feature=youtu.be (4d7)

https://www.youtube.com/watch?v=9niM2DkGB1A&feature=youtu.be (3d7)

https://www.youtube.com/watch?v=UaixyEzRH4c&feature=youtu.be (p5)

https://www.youtube.com/watch?v=RE3-jY5SDR8&feature=youtu.be (2p4)

 

 

 

 

 

Fotos:

https://plus.google.com/117072874726702213807/posts/2uCED1Nw3hv

 

17. 04. 04
Vist: 88

XVè aniversari dels Castellers de la Sagrada Família

 

El temple de la Sagrada Família és un dels referents arquitectònics del modernisme més importants a nivell mundial, no és estrany així que el turisme que visita Barcelona hi sigui durant tot l'any present pels seus voltants. Avui però, una altra atracció s'emportava també les mirades de moltes persones, la majoria allà per pura casualitat.


I és que al carrer Marina, just davant del temple, tres colles castelleres amigues i companyes des de ja fa molts anys, es disposaven a alçar les seves construccions, aquestes no de caire arquitectònic, i el motiu no era un altre que el de la diada que donava el tret de sortida als actes del quinzè aniversari d'una de les tres colles: Castellers de la Sagrada Família.
Castellers d'Esplugues i Castellers del Poble Sec com a colles convidades, per ser les dues, colles padrines de la colla amfitriona. Una diada sota un sol radiant banyada per la calor, fet que fins i tot ha condicionat el ritme de la mateixa un cop arribada la segona ronda.

Els pilars d'inici s'han muntat a les dotze del migdia, i el so de les gralles i la visió de persones les unes a sobre de les altres ha començat a atreure totes les mirades que voltaven per la zona. Dos pilars alçats per la colla de la camisa verda, tres per la colla de la camisa blau fosc i dos més per part de la que la porta blau cel.

La primera ronda de castells ha estat, com no, de la colla
​amfitriona. Castellers de la Sagrada Família ha obert amb un 7 de 7 que ha atret a participar en la immensa pinya a moltes persones de les altres dues colles. Un castell ja lent de per si, que s'ha allargat un pèl en general però que s'ha descarregat amb solvència.
Un altre castell compost ha estat el primer d'Esplugues, aquest cop un 5 de 7 amb molt bones mides i amb un bon treball en general.
El torn bandarra ha arribat amb un 4 de 7 que ha sabut mantenir una bona mida tot i algunes lleugeres deformacions durant l'execució, el treball de la pinya ha estat exemplar perquè el tronc pogués treballar amb tota la comoditat possible. Un tronc amb segons, terços i quintes d'un futur 4d8, i una estrena a baixos.

 

 

Passada la primera ronda s'ha creat el moment més tens de l'actuació: La colla de la Sagrada Família tenia clar que volia anar-hi i les altres dues colles s'han col·locat a la seva pinya o bé l'han començat a observar en silenci i les mirades plenes d'ànims per la colla amfitriona. El peu del 4 de 8 de color verd s'ha muntat fins al pis de segons, però no s'ha vist bé de quadratura i s'ha decidit baixar-lo. Un cop més s'ha muntat, aquest cop fins al pis de terços i, sense arribar a sonar gralles, s'ha tornat a desmuntar.
El rau rau a la panxa de les tres colles, impacients per veure el resultat dels assajos dels Castellers de la Sagrada Família, s'ha vist incrementat a causa d'haver-se aturat l'actuació. El motiu no era un altre que el fet que un turista s'havia marejat a causa del sol i la calor i havia demanat atenció mèdica a l'ambulància preparada per a si alguna persona de les tres colles patia algun mal físic durant la diada.
Un cop l'ambulància ha estat lliure de nou, ha arribat el moment: aquest cop el quart pis de SaFa sí que ha començat a pujar alhora que sonaven les gralles i, amb bon ritme i un decisiu treball de cap, la colla verda de la ciutat de Barcelona salvant totes les estrebades que han arribat i aguantant fins al final, han aconseguit descarregar el seu "carro gros" més matiner, i amb diferència!

La meitat de la segona ronda ha estat a càrrec de la colla de la camisa blau fosc, que han encarat un 4 de 7 amb agulla, castell totalment dominat per la colla cargolina, descarregat amb solvència.
La mateixa construcció amb moltes estrenes al tronc ha estat el que han encarat després els Castellers del Poble Sec, atacant així el primer castell de set i mig pisos d'aquest 2017. El 4 de 7 amb l'agulla de la colla bandarra s'ha muntat amb serenor mentre les persones de la pinya s'anaven col·locant buscant la màxima comoditat possible en una construcció d'aquestes característiques. El tronc ha començat a pujar sobre la pinya i, sota les indicacions d'Àngels Muchamán, el pis de terços ha començat a enfilar-se alhora que sonaven gralles. Pis a pis, el tronc s'ha anat col·locant però amb la remuntada de dosos no s'ha vist clara la comoditat d'aquest per treballar-lo, degut a un problema d'encaix amb pinya a causa de la inclinació del carrer, així que s'ha demanat de baixar-lo i així s'ha fet. El castell hauria d'esperar a una ronda de repetició.

Inici de la tercera ronda. Una eufòrica colla amb el mateix nom que el de l'immens temple modernista encarava un 5 de 7 solvent i ben resolt.
La segona oportunitat bandarra de fer un castell de set i mig ha arribat en aquell mateix moment. Aquest cop, per a fer el 4 de 7 amb l'agulla, quan la pinya s'ha tancat la comoditat ha estat fins i tot superior a la de l'intent desmuntat de la segona ronda. El segon pis ha pujat i, de seguida, ha donat per vàlida la quadratura per anar-hi de nou.
La èpica bandarra ha fet acte de presència amb la col·locació del pom de dalt. Un castell patit i treballat, especialment en una fortíssima estrebada en el moment de la baixada de l'acotxadora, abans de preparar-se per col·locar-se al pilar de cinc interior. La pinya ha estat una roca d'allò més sòlida i ha fet la feina que tocava fer. Un cop carregat el castell (havent quedat només el pilar de 5 visible), la baixada ha estat més plàcida, però sempre amb concentració i cap. La feina d'assaig hauria hagut de permetre molta més comoditat i solvència en el moment d'encarar una construcció com aquesta, però, si més no, ha permès que els entrebancs fossin resolts sobre la marxa amb sang freda.

 

 

Un cop finalitzada aquesta ronda de repetició, ha continuat la tercera amb un nou 4 de 7 per part dels Castellers d'Esplugues, segur que per treballar la formació de quatre per col·locar-hi, en el moment oportú, un pis més.
Castellers del Poble Sec ha estat la colla encarregada de posar el punt i final a la tercera ronda. Un 3 de 7 amb bona mida i molta concentració ha estat la construcció més tranquil·la de les que ha fet, en aquesta actuació, la colla dirigida per Dan Esteban.

 

 

Els pilars finals han estat de 5: un de cargolí, un de bandarra i un de Sagrada Família, aquest últim acompanyat de dos pilars de 4 en forma de vano de 5.
Castellers del Poble Sec ha d'agraïr de forma rotunda l'assistència de persones que han fet un esforç per ser-hi amb la camisa i samarreta blau cel, gent amb la camisa a l'armari, i alguna reincorporació, així com a persones de la colla de Santa Coloma de Gramenet que han vingut a donar un importantíssim cop de mà. Moltíssimes gràcies!

 
Bandarres TV:


https://youtu.be/7mqpVIBMKwo // 2 p4

https://youtu.be/RQ1GfNb-CEk // 4d7

https://youtu.be/vCbnxMv30HU // id4d7a

https://youtu.be/ylwUEmmzJqo // 4d7a

https://youtu.be/9MwGgjMpTNE // 3d7

https://youtu.be/XcPvSWjE7YI // p5Fotos:


https://plus.google.com/117072874726702213807/posts/YMrgcwMbxA5

 

 

Castellers del Poble Sec

Dirección C/ Blesa, 7 | 08004 | Barcelona

arroba Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

phone 653 113 496