El Castelloscopi és un projecte audiovisual immersiu realitzat per un equip interdisciplinar (arquitectes, pedagogues, sociòlogues, informàtics, treballadors audiovisuals, comunicadors, mestres, etc) de la colla poblesequina.

Es va estrenar l’any 2015 en motiu del 15è aniversari dels bandarres. L’any 2016 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular i Tradicional. Ha fet gira per Barcelona (Centre Cultural Albareda, Filmoteca de Catalunya, Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats, Mercat de les Flors), Manresa (Fira Mediterrània), Valls (Fira de Santa Úrsula), Tarragona (Casa de la Festa), Sabadell (Saballuts + Gremi de Fabricants)…

Instal·lació audiovisual física

Una estructura  de dimensions gegantines (4 metres d’amplada x 3 d’alçada) que simula un 3d7 on les castelleres i castellers són representats per 35 pantalles.

En aquestes 35 pantalles es pot veure un clip  de 6 minuts amb la mirada subjectiva de cada una de les posicions del castell: 22 de pinya, 9 de tronc i 4 del pom de dalt.

Taller pedagògic

Taller sobre el fet casteller creat per l’equip castelloscòpic; es pot realitzar amb la instal·lació gran o bé amb la Tabaleta, que va ser ideada per poder portar el taller a les escoles, instituts i altres entitats. Amb aquest taller els Castellers del Poble Sec van entrar el juliol del 2018 al Consell d’Innovació Pedagàgica de L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i han estat reconeguts amb el Segell de Qualitat Educativa per la UOC. Aquest taller es pot contractar al Programa d’Activitats Escolars.

Instal·lació virtual

Versió a la xarxa del Castelloscopi, oberta a tothom, on es poden trobar els mateixos continguts audiovisuals que a la física. Presentada al Som Cultura del 2016.

Tabaleta

Instal·lació petita d’estructura piramidal (80x90cm) integrada per 14 tauletes amb una aplicació pròpia que ens porta a totes les mirades del Castelloscopi ampliades amb clips subjectius d’altres colles. Presentada el desembre del 2017.