Diada a Gràcia

 

Amb la darrera actuació realitzada el passat diumenge 27 d’octubre a la Plaça de la Vila, els castellers de la Vila de Gràcia ja ha acabat la temporada castellera 2019.

Per a l’ocasió, els locals van convidar a tres colles: els Sagals d’Osona, els Xics de Granollers i els Castellers del Poble Sec, colles que fins ara no solen fallar a aquesta cita anual.

La trobada va ser com cada any a la Plaça del Sol a quarts de dotze del migdia, per enfaixar-se i iniciar el pas en forma de cercavila a través del carrer Xiquets de Valls (uns Xiquets de Valls que tornarien a fer història poques hores després a la seva emblemàtica plaça del Blat, a quilòmetres d’allà).

Cadascuna de les 4 colles que actuaven a Gràcia va alçar un pilar de 4 en aquest carrer per homenatjar a les dues colles vallenques i a tot el fet casteller en si, amb excepció de la colla amfitriona que en va alçar un de 5.

Quan es va arribar a la Plaça de la Vila a les 12h va començar l’actuació castellera amb la primera ronda de pilars. Els Castellers del Poble Sec i els Xics de Granollers en van descarregar un cada colla, mentre els Sagals en descarregaven dos de simultains i la colla gracienca n’alçava dos, tot i que només un d’aquests es descarregava, quedant l’altre en intent desmuntat a causa d’un entrebancament de canalla durant la pujada.

La colla amfitriona no va aconseguir assolir els seus objectius màxims però per sort no van haver de lamentar cap caiguda. Amb dos intents desmuntats de 3 de 9 amb folre van acabar optant per descartar-lo i anar a per castells menys complicats com el 4 de 8, que també van haver de deixar en intent desmuntat en primera instància però van poder descarregar finalment a una quarta ronda. Van fer ús de cinquena ronda per alçar un 3 de 8 que es va poder descarregar sense problemes però no van poder treure suc d’una sisena ronda on el 7 de 7 que plantejaven va quedar també en intent desmuntat.

Les dues colles que venien de fora la ciutat van fer cadascuna una magnífica clàssica de 8, començant les dues pel Pare dels Castells (el 3 de 8) a primera ronda, seguint la d’Osona pel Carro Gros (4 de 8) i completant actuació amb la Pubilla (2 de 7). La colla de Granollers va fer-ho en ordre invers: la torre de 7 per la segona ronda i el 4 de 8 per la tercera.

Pel que fa als Castellers del Poble Sec, van haver de replantejar una mica el repertori planificat a assaig a causa d’algunes baixes d’última hora per motius de salut. Així doncs, el 5 de 7 bandarra no es va poder alçar en aquella ocasió i la colla blau-cel va decidir obrir actuació amb el 4 de 7, que va mantenir una bona mida i molta tranquil·litat a tots els nivells. Un dels millors de la temporada bandarra 2019 sens dubte.

La segona ronda era per l’únic castell compost que la colla va poder plantejar per a la jornada: el 4 de 7 amb agulla. Aquest va patir una mica més que l’anterior, però cap dels petits problemes que van sorgir van impedir que es descarregués també satisfactòriament.

El 3 de 7 bandarra es va realitzar a la tercera ronda de l’actuació. Va ser també un castell que va requerir força treball per a poder ser completat amb èxit, però l’estructura no es va deformar en excés gràcies a la bona execució d’aquesta feina.

En acabat les quatre colles van realitzar diversos pilars. Gràcia en va fer dos de 5 de forma simultània, Osona un de la mateixa alçada i tant Granollers com Poble-sec van fer un vano de 5, aquests últims amb un nombre de mans prou just com perquè el pilar de 5 del mig patís fortes estrebades. Tant tronc com pinya van haver d’utilitzar un extra de concentració i esforç ja per finalitzar definitivament l’actuació. La colla amfitriona encara va fer després set pilars de 4, un d’ells enfilant-se al balcó de la Casa de la Vila de Gràcia.

Poc després la colla gracienca convidava a les altres tres a un pica-pica gratuït davant de Can Musons, el seu local social i d’assaig.

Algunes colles ja han acabat la temporada i ja comencen a fer valoració de resultats, d’altres però encara tenen alguna cita marcada al calendari per la qual s’han de preparar a fons amb l’objectiu d’assolir els millors resultats possibles.

Merci Pàjaru per la crònica! 

Bandarres TV

p4 cercavila  //  p4 inici  //  4d7  //  4d7a  //  3d7  //  vano de 5

Agraïments molt especials a les 3 «camarestelleres» que s’han fet càrrec de la gravació de la Diada: la Gemma, la Mabel i la Míriam (mares, respectivament, de la Jana, la Valentina i el Luca, la Marta i l’Albert). Visca!!

Recordeu: 1080 HD (a tota pantalla) + auriculars. 

Equip Audiovisual CPS

Fotos

Moltes gràcies Sílvia Pérez, per aquestes fotos!!!

https://photos.app.goo.gl/hhsQkywabjTeCZn27


Bonus
 track 

Fotos Mani 26O:

https://photos.app.goo.gl/Vso9gTgwHeFHbBkK8

https://photos.app.goo.gl/814yKE8jRGegsyrSA

I gràcies CelsBelinRogerÀlex Joana!

Bandarres

bona castanyada i ens veiem
la setmana que ve!!!

UNA SETMANA

DOS ASSAJOS

UNA DIADA

Castellers del Poble-sec