Una brisa fresca, núvols i plugim. La veritat és que no es veticinava un èxit en la diada castellera de la Sagrada Família, ja que les previsions meteorològiques del passat diumenge dia 28 d’abril, eren força desfavorables.

Però com si es tractés d’un miracle obrat per la imponent catedral, el temps va mostrar clemencia i els Castellers del Poble Sec es van plantar davant l’immens monument a les 12h del migdia amb la faixa posada. També eren allà els Castellers d’Esplugues i la colla amfitriona: els Castellers de la Sagrada Familia.
Va arribar el moment de començar: per part de la colla de blau-cel es van alçar dos pilars de 4 simultanis, que es van desenvolupar de forma àgil i amb tranquil·litat. Però per l’actuació de la primera ronda aquesta es va haver d’esperar una mica més, a causa d’un intent desmuntat de la colla amfitriona, que va haver-lo de repetir després del primer castell dels Cargolins.
Un cop va arribar el torn de la colla bandarra, va ser el 2 de 6 l’escollit per anar a plaça. Una construcció d’allò més estratègica que tenia l’objectiu clar de treballar-se a plaça de cara a la futura inclusió d’un pis més a l’estructura. Un objectiu que enguany ja s’ha palpat al local d’assaig, però que encara cal assegurar-ne una solvència plena. La seva arribada depèn del treball que es pugui fer a Can Bandarra a partir d’aquest mateix instant.
Després de completar amb èxit la torre de la primera ronda, es va muntar la pinya del 4 de 7, una altra construcció amb component estratègic, ja que els pisos superiors del castell s’estan formant també els dimarts i als divendres per treballar al nivell de les quartes i les quintes d’un castell de vuit. La solvència de la prova va ser notable, malgrat que no perfecta del tot.
Molta més perfecció es va palpar en el 3 de 7 de la tercera ronda, que tancaria les tres rondes de castells de les tres colles assistents. Un castell amb bona mida i força concentració, que també convida a pensar en el bon estat de forma que la colla bandarra pot assolir durant aquesta temporada 2024.
Dos pilars de 4 més per tancar l’actuació, i a desenfaixar-se pensant en l’alegria d’haver fet una feina ben feta i també en la cita propera: la Diada de Can Bandarra que cal treballar als assajos previs, una d’aquelles diades determinants i que la colla espera amb ànsies per superar-se a ella mateixa, un cop més.