Bon dia colla!!!

Diada a Salt 

????Crònica

Arribat l’Octubre del 2019 arriba com cada any la Diada Castellera dels Marrecs de Salt. Un dia que va començar gris es va començar a aclarir i va donar pas a un cel seré tal com arribaven les 12h del migdia a la plaça del Teatre de Salt. La colla amfitriona comptava amb dues d’altres com a convidades: una colla de gamma extra com és la Joves Xiquets de Valls i també una carismàtica colla de barri barceloní: els Castellers del Poble Sec.

Tres colles de tres nivells molt diferents, tot i que les dues convidades no comptaven amb el millor número d’efectius per tirar els seus màxims tan lluny de casa. En canvi els Marrecs de Salt sí que van poder gaudir d’un bon nivell de construccions en la seva pròpia plaça. La colla amfitriona, després de començar l’actuació amb tres pilars de 4 la cosa no tenia gaire bona pinta amb un intent desmuntat de 4 de 8 a primera ronda. Quan va tornar a ser el seu torn,
un peu desmuntat del mateix castell va servir per descartar el carro gros del repertori del dia, però la cosa milloraria, ja que els Marrecs tenien preparades dues construccions superiors, com ara el 3 de 8 que va ser el que finalment es va alçar per ser descarregat amb força comoditat. El seu segon castell va ser ni més ni menys que el 2 de 8 amb folre i, malgrat fer la sensació que donaria algun problema, la colla va saber dominar cadascuna de les perilloses estrebades que van arribar. El moment de més celebració del dia va ser sens dubte el que va venir immediatament després de descarregar-lo. Per a última ronda es van lluir amb un preciós 9 de 7 on, evidentment, hi pujava un grandíssim nombre de castellers. Dos pilars de 5 simultanis van ser els que van posar el punt i final a l’actuació marreca.

Els Castellers del Poble Sec enguany han tingut poques sortides tan lluny de casa com la de Diumenge passat. Evidentment en aquestes sortides cal el nombre màxim de gent possible per fer les construccions més complexes que es pugui. L’objectiu de descarregar amb èxit almenys els dos castells bàsics de set pisos va ser assolit amb solvència. La primera ronda va ser pel 4 de 7, que després de desmuntar-ne el primer peu es va tornar a quadrar per tirar-lo amunt I validar l’intent amb la pujada de terços. Cal dir que el castell estava més que apamat i amb molta tranquil·litat i poc neguit es va descarregar mantenint unes mides prou correctes.

El 3 de 7 de segona ronda tampoc va presentar cap conflicte notable per a la colla bandarra. Les mides correctes i el tronc que es va mantenir rodó gairebé en tot moment van permetre de nou una feina prou calmada per la colla de la camisa blau-cel, sense oblidar-se de la concentració.

Per a la tercera i última ronda es volia fer un castell compost, però aquest ja no va poder ser de set pisos per falta de camises a plaça, així doncs els Castellers del Poble Sec van plantar un lleugeríssim 4 de 6 amb agulla que va descarregar per finalitzar les seves tres rondes. Encara hi va haver dos pilars de 4 per acomiadar-se d’una actuació que s’havia allargat una mica a causa d’alguns intents i peus desmuntats que havien anat succeint al llarg de la jornada.

La colla que venia de més lluny era la Colla Joves Xiquets de Valls. No van ser suficients camises vermelles per arribar als castells de nou com pretenien inicialment, però encara van oferir espectacle descarregant tres espectaculars construccions: Un 2 de 8 folrat amb una soca força justa que va necessitar ajuda de membres de les dues altres colles (i que es va haver de treballar notablement girat des del principi), un 4 de 8 amb agulla on el pilar de 6 es
va lluïr de forma magnífica i un 3 de 8 de mides perfectes. Un majestuós pilar de 7 amb folre en solitari abans de descarregar-ne quatre de 4 en ronda conjunta, va posar punt i final a l’actuació vermella.

Els Marrecs de Salt van ser uns grans amfitrions reunint les tres colles en un dinar de germanor al seu local d’assaig seguit de la imprescindible festa castellera on es celebrava el fet casteller compartint aquests espais de balls, somriures i alegria.

Merci Pàjaru per la crònica! ????????????

????Bandarres TV????

2 p4 inici  //  4d7  //  3d7  //  4d6a  //  2 p4 final

Agraïments especialíssims a l’Anna Tarrés (mare de l’Àlex i l’Ari).

Per absències diverses, ha gravat ella la diada i ho fet molt bé!!!. Ets una crcak, Anna!

Moltes gràcies! …i gràcies també a la Míriam (mare de la Marta) per la col·laboració i al Tarín pel transport! ????????????

Recordeu: 1080 HD (a tota pantalla) + auriculars. 

Equip Audiovisual CPS


????Fotos

Moltes gràcies Belin, per aquestes fotos!!! ????????????

https://photos.app.goo.gl/6bzEsDHrx2kbwPVE8

????Bandarres????

Seguim!!!

 

Junta i Coordinació Tècnica

Castellers del Poble-sec