Bona nit colla!!!

Diada d’aniversari 

????Crònica

20 anys són els que enguany celebren els Castellers del Poble Sec com a colla, i actes tan sonats com l’actuació al Castell de Montjuïc a mitjans de Juny són la prova que no s’ho volen prendre a la lleugera: les celebracions han de ser sempre amb el màxim de bandarrisme que es pugui demostrar a la resta del món casteller.

Però també hi ha celebracions que es duen a terme cada any per tradició, com aquesta diada castellera al carrer Blai (la “plaça” oficial de la colla blau-cel) estrictament anomenada “Diada d’Aniversari”, la que també sol coincidir amb l’inici de la Festa Major del barri del Poble-sec, però que enguany aquesta s’ha postposat.

En aquesta ocasió, la colla amfitriona ha comptat amb una colla que solem veure habitualment actuar en la seva companyia (Castellers de Lleida) i una amb qui no tant (Castellers de Santpedor). Sigui com sigui, les tres colles van sortir a plaça disposades al màxim que fos possible, actuessin a casa o lluny d’aquesta.

Els Castellers del Poble Sec van poder complir amb el programa plantejat, no sense abans passar per desafortunats incidents que van fer que s’haguessin de desmuntar un nombre notable d’estructures fent ús de fins a dues rondes de repetició. Després de tres pilars de 4 on es va tornar a recordar que aquesta colla vol la llibertat dels presos polítics a mans de l’Estat Espanyol, es va donar el tret de sortida amb el 4 de 7 amb agulla. A causa d’una mala quadratura inicial no es va poder completar, esdevenint el primer intent desmuntat de la diada. A meitat de la primera ronda es va tornar a muntar el peu però aquest cop va ser desmuntat abans de tornar a validar l’intent amb la pujada del pis de terços. Després de tornar a quadrar la base, es va poder completar per fi l’estructura, completant un més que digne 4 de 7 amb el pilar a primera ronda.

La segona ronda estava reservada per l’actual sostre casteller de la colla bandarra: el 5 de 7. Aquest cop va ser el peu de base es va desmuntar per millorar-ne la quadratura abans que sonéssin les gralles. Poc després el peu es va refer i aquest cop sí que es va validar l’intent, però aquest quedaria també en desmuntat al no veure’s clares les mides per la seguretat de la canalla. Un cop més el castell es va poder completar finalment en ronda de repetició quan va tenir més garanties de seguretat.

Per acabar l’actuació, els Castellers del Poble Sec van decidir realitzar un molt més solvent 4 de 7 que aquest cop va aconseguir-se a la primera. Finalment, en la ronda conjunta de pilars de comiat, la colla amfitriona va alçar un pilar de 5 per posar punt i final a la seva Diada d’Aniversari 2019 amb la planificació prevista inicialment, malgrat haver-hi d’insistir. 20 anys ja de Castellers del Poble Sec, i esperem que n’arribin molts més.

Els Castellers de Lleida també van haver de fer ús de diverses rondes de repetició, però a aquesta colla no va poder materialitzar els objectius que s’havien marcat. A primera ronda s’hi van poder veure dos intents desmuntats de 2 de 7, i a la tercera un de 4 de 8. La colla es va anotar però, un 5 de 7 a segona ronda i un 4 de 7 amb agulla a la ronda de repetició del final. En ronda conjunta de pilars de comiat, la colla de la terra ferma es va anotar no un, sinó dos pilars de 5.

Els Castellers de Santpedor van protagonitzar una tripleta de 6 que van descarregar en el següent ordre: 4 de 6 per començar, 2 de 6 com a plat fort i un 3 de 6 per posar acabar questa diada, abans de demostrar a la plaça (o més ben dit, al carrer) un bon domini del pilar de 5 descarregant-lo també en la ronda conjunta final.

El dinar posterior de les colles a la Plaça del Sortidor i la música de DJ Marikarmen Free van deixar un ambient encès, malgrat les quatre gotes de pluja que van caure. Un ambient clarament previ a la festa major del barri que començarà el divendres 19 de Juliol, i on la colla poblesequina encara té molta feina per fer.

Merci Pàjaru per la crònica! ????????????

????Bandarres TV????

3 p4  //  id4d7a  //  4d7a  //  id5d7  //  5d7  //  4d7  //  p5

L’Eila (mare de la Naia, el Martí i el Jan) i la Gemma (mare de la Jana) són les dues camarestelleres que ens han gravat la diada. Ecel·lent feina! Moltíssimes gràcies!????????????

Recordeu: 1080 HD (a tota pantalla) + auriculars. 

Equip Audiovisual CPS

????Fotos

Gràcies Sílvia Pérez per aquestes súper fotos!!! ????????????


https://drive.google.com/drive/folders/1p9PIpTQLfqt2m6CtPeiIg2Jeayk0iGK0?usp=sharing

????Bonus track 

L’espera ha valgut la pena!!! Tenim un munt de sorpreses:

sopar 20è aniversari

p4 Penya Blaugrana

sortida canalla

????Bandarres????

Hem acabat el 1r tram casteller, descansem de castells però no de bandarrisme!

Aquesta setmana tenim festa major al barri,
omplim el barri d’activitats i festes bandarres!!!

???? Ompliu l’excel de tasques de festa major!

Junta i Coordinació Tècnica

Castellers del Poble-sec