Bona nit colla!!!

Diada de Poblenou 

????Crònica

Diada a diada, el ritme casteller de la ciutat de Barcelona torna amb una intensitat in crescendo. Poc més d’una setmana abans de les festes de la Mercè, dues de les colles convocades a participar-hi ja es trobaven en una actuació situada en el marc de les festes del barri de Poblenou.

Aquestes dues colles són els Castellers de Barcelona (com a colla amfitriona) i els Castellers del Poble Sec com una de les colles convidades, sumant també a la cita els Castellers del Prat que es van haver de desplaçar des de més lluny per assistir a l’acte.

No va ser una actuació curta, però tampoc es va allargar de forma exagerada. Hi va haver almenys un intent desmuntat per cadascuna de les tres colles participants, que va causar la necessitat d’ús de rondes de repetició per a aquestes.

La ronda de pilars inicials va comptar amb dos pilars de 4 per cadascuna de les colles de la Ciutat Comtal i un pilar de 4 per la colla del Baix Llobregat.

La colla de la camisa vermella sortia amb l’objectiu de realitzar una clàssica de 8 i va obrir la primera ronda de castells amb el 4 de 8, un Carro Gros que va poder ser descarregat amb relativa comoditat. A segona ronda, però, el 3 de 8 que van plantejar va acabar en intent desmuntat a causa de les poques garanties que donava el tronc quan la canalla començava a pujar. En la ronda de repetició van optar per descarregar un molt més còmode 7 de 7 per tal de refer-se i apujar els ànims. La tercera ronda Barcelonina sí que va estar protagonitzada per la torre de 7 que va ser descarregada amb alguna rebregada prou ben treballada per l’estructura en general.

Els Castellers del Poble Sec van prèmer una mica l’accelerador amb l’objectiu que els dos castells bàsics de set pisos tornessin a lluir a plaça vestits de color blau-cel. Amb un 4 de 6 amb agulla a la primera ronda, la colla bandarra va obrir la seva actuació de forma serena i calmada. El castell va gaudir de bones mides en tot moment i ja s’espera que aviat torni aquesta mateixa estructura amb un pis més.

La segona ronda poblesequina va ser la del 3 de 7. Després de desmuntar-ne un peu i refer-lo, el pis de terços es va poder enfilar tot validant-lo. Amb un ritme calmat i pausat el castell va ser completat amb força solvència.

Finalment, el retorn del 4 de 7 dels Castellers del Poble Sec en aquest segon tram de temporada 2019 va ser reservat per a la tercera ronda. Després de desmuntar-ne un peu es va tornar a quadrar la pinya per tal d’obtenir una mida més òptima. Aquest segon peu donava més garanties d’èxit i es va tirar amunt. No obstant això la colla bandarra es va veure obligada a tirar-lo avall en ple intent a causa d’un error de càlcul en les alçades de les castelleres del tronc. En ronda de repetició es va solucionar aquest problema amb un reestructuració general del castell i es va poder descarregar amb un cert treball intens conjunt de pinya i tronc en alguna de les rengles.

Els Castellers del Prat van fer una molt bona actuació mostrant força domini dels castells bàsics de 6 i fins i tot de 6 i mig, començant amb el 3 de 6 a primera ronda i apostant pel 4 de 6 amb agulla a la segona que va quedar en intent desmuntat. Per recuperar els ànims van descarregar un fantàstic 4 de 6 i finalment van repetir l’anterior estructura, aquest cop descarregant-la.

En ronda de pilars en solitari, els Castellers de Barcelona van arribar a carregar el pilar de 6 que per desgràcia va caure encara amb l’enxaneta enganxada al tronc. Finalment la ronda conjunta de pilars de comiat va repetir el nombre dels pilars que s’havien fet a l’inici. Dos pilars de 4 de la colla de vermell, dos pilars de 4 de la colla bandarra i un pilar de 4 dels Castellers del Prat.

La següent parada castellera és ni més ni menys que la Mercè, on totes les colles participants volen ensenyar a la patrona de la ciutat el millor que tinguin en aquest tram final de temporada.

Merci Pàjaru per la crònica! ????????????

????Bandarres TV????

2 p4 inici  //  4d6a  //  3d7  //  id4d7  //  4d7  // 2 p4 final

Ens han gravat la Diada la Gemma (mare de la Jana) i la Míriam (mare de la Marta i l’Albert), que s’ha incorporat a l’equip de “camerestelleres”. Benvinguda! També ens ha ajudat el “mindundi-sherpa” habitual, en un torn d’emergència i necessitat… Moltíssimes gràcies!????????????

Recordeu: 1080 HD (a tota pantalla) + auriculars. 

Equip Audiovisual CPS


????Fotos

Gràcies Sílvia Pérez per aquestes súper fotos!!! ????????????

https://photos.app.goo.gl/mkDC1jxeR35Ydq5Z9

????Bandarres????

Queden dos assajos per la Mercè!!!

 

Junta i Coordinació Tècnica

Castellers del Poble-sec