Diada a Sant Antoni i Diada a Sant Just 

Crònica

Ha arribat la recta final de la temporada castellera i al calendari de tota persona apassionada d’aquesta tradició hi ha marcades actuacions determinants per saber en quin estat de salut acabaran les colles aquest 2019.

No obstant això, no només les colles grans preparen les seves exhibicions finals abans de les merescudes vacances que venen abans de reprendre l’activitat aquest proper 2020.

El passat cap de setmana dels dies 19 i 20 d’Octubre els Castellers del Poble Sec van assistir a dues actuacions: una com a colla amfitriona el dissabte a la tarda al barri de Sant Antoni i una com a colla convidada a Sant Just Desvern el diumenge al migdia.

La primera d’aquestes era a quarts de sis de la tarda als Jardinets de l’Alguer i la colla bandarra havia de ser acompanyada pels Minyons de l’Arboç i la Jove de Barcelona. Finalment aquesta última colla va decidir suspendre la seva activitat castellera aquell dia per sumar-se a les mobilitzacions i protestes a arrel de la recent sentència del Tribunal Suprem després del judici als presos polítics catalans.

Així doncs la colla blau-cel, després dels dos pilars de 4 inicials va mantenir el nivell de les últimes actuacions descarregant un 3 de 7 a primera ronda, un 4 de 7 a segona ronda i un 4 de 6 amb agulla a la tercera. Les tres construccions van tenir una bona execució i es van descarregar sense problemes.

Els Minyons de l’Arboç van fer un pilar de 4 a l’inici de l’actuació per després completar una tripleta de 6 que es va obrir ni més ni menys que amb la torre de 6. Per a la segona ronda es va desmuntar el 3 de 6 però finalment la ronda de repetició va servir per poder-lo descarregar. La tercera ronda va ser per 4 de 6.

Els pilars de comiat de dissabte van tornar a ser dos de 4 per la part poblesequina i un de 4 per part de la colla del Baix Penedès.

El diumenge se celebrava la diada castellera de la Festa Major de Sant Just Desvern i els Castellers d’Esplugues hi havien convidat a dues colles amigues de nivell similar: els Castellers de Cornellà i els Castellers del Poble Sec. A les 12h del migdia ja no hi havia amenaça de pluja a Can Ginestar (com la que havia caigut unes hores abans al matí). Després que cadascuna de les 3 colles descarregués dos pilars de 4 van començar les tres rondes de castells.

La colla Cargolina va poder descarregar sense problemes el 3 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla jugant pràcticament a casa. El nivell de solvència dels tres castells va ser força alt malgrat haver de desmuntar algun peu per millorar-ne la quadratura inicial. Per acabar-ho d’adobar hi van sumar un magnífic pilar de 5 aixecat i descarregat per sota.

La colla de Cornellà va sortir a plaça amb el 4 de 7, va continuar amb el 3 de 7 i va finalitzar amb un 2 de 6, completant una magnífica clàssica de 7 que ja tenen prou dominada.

Els Castellers del Poble Sec van repetir l’actuació del dia anterior amb algunes diferencies prou notables. Després de descarregar el 3 de 7 del principi, va arribar el moment del 4 de 7, que era més lleuger que el del dia anterior. Aquest va patir una mica més que l’altre, però des de la pinya es va poder treballar per resoldre qualsevol incident. L’altra gran diferència va ser el pilar de 5 que va tornar per fi a les places vestit de color blau-cel i que va servir per tancar l’actuació.

Poc després, les tres colles estaven convidades a dinar a La Closca, el local social i d’assaig dels Castellers d’Esplugues on van poder gaudir de la germanor castellera i la felicitat d’aquests moments post-actuació. La festa es va allargar, com sol ser habitual, fins al capvespre.

Merci Pàjaru per la crònica! 

Bandarres TV


Diada Sant Antoni
:

2 p4 inici  //  3d7  //  4d7  //  4d6a  //  2 p4 final

Agraïments molt especials a la Mabel (mare de la Valentina i el Luca) que ha gravat la seva primera diada amb l’assistència de la Gemma(mare de la Jana) i la presència puntual de la Míriam (mare de la Marta i l’Albert). Visca les nostres “camarestelleres”!!!


Diada Sant Just
:

2 p4 inici  //  3d7  //  4d7  //  4d6a  //  p5  //  //  2 p4 final

Agraïments molt especials a la Míriam (mare de la Marta i l’Albert) que ha gravat la seva 1a diada, a la  Mabel (mare de la Valentina i el Luca) que també avui ha tornat a gravar, i  a  la Gemma (mare de la Jana) per l’assistència i la presència constant. Visca les nostres “camarestelleres”!!!

Recordeu: 1080 HD (a tota pantalla) + auriculars. 

Equip Audiovisual CPSFotos

Moltes gràcies noies, per aquestes fotos!!!

Fotos Diada Avda Mistral (Sandra Roman)

https://photos.app.goo.gl/gKRNwbjVXmoLS5aU8

Fotos Diada Avda Mistral (Sílvia Pérez)

https://photos.app.goo.gl/ehs8fP8E8SFYSKki9

Fotos Diada FM Sant Just (Sílvia Pérez)

https://photos.app.goo.gl/itdZwDhhRZTkeBQB7

Bandarres

4 assajos i 2 diades!!!

Aquesta setmana anem a Gràcia!

 

Castellers del Poble-sec