Ho sap tothom i és profecia. Al mes de febrer tot el barri del Poble-sec l’espera amb candeletes i molta molta gana… És la Calçotada Bandarra! Aquella que va lligada a la paraula èxit, i un any més s’ha complert la tradició.

Des d’abans de les 10h del matí la cua a la Plaça del Sortidor ja era d’allò més remarcable, i és que es van tornar a esgotar en pocs minuts els més de 370 tiquets per les racions de menjar que els Castellers del Poble Sec ja feia hores que estaven preparant. Un any més, calia ser a l’alçada de la situació, però abans era imperatiu que la colla organitzadora demostrés a les 12h del migdia allò que és el veritable motiu de la seva existència: els castells.
Amb una plaça un xic inclinada que requeria una mirada tècnica ben atenta a solventar-ne les dificultats, es va donar el tret de sortida amb dos pilars de 4 que van ser aplaudits per tota la gent que havia vingut a gaudir del cartell complet de la diada. Poc després, ja es muntava la pinya pel 4 de 6, el primer castell de la jornada, que va treballar amb peces que podríen anar als pisos de quarts i de quintes d’un castell de vuit, i que van saber mantenir una bona mida malgrat algunes lleugeres tendències de l’estructura a desquadrar-se. En la segona ronda, va tocar el torn del 5 de 6, que va gaudir d’una pinya molt nombrosa gràcies a l’alta assistència poblesequina en aquella data tan assenyalada. Per tancar les rondes de castells, es va completar un 4 de 6 amb agulla que va ser d’allò més tranquil. De nou es van alçar dos pilars de 4 que van tancar l’actuació de la colla castellera del barri.
I després va arribar el gran moment: Totes les persones que havien tingut la sort de comprar un dels tiquets i haguessin treballat per fer possible l’activitat, devorèssin els 5.500 calçots que s’havien preparat, acompanyats de botifarres i mongetes.
I per acabar, va arribar el moment de la festa de tarda. Amb els ritmes dels PDs Sauron i Capilla, la plaça sencera va ballar i celebrar que, un altre any, la calçotada bandarra ha estat un èxit rotund.