Pas a pas i a ritme segur.

Amb un primer tram de temporada castellera encara no gaire dens, amb temps per preparar els engranatges de la colla entre diada i diada, va arribar la meitat del mes de març, amb un final d’hivern marcat per la celebració de les festes de Santa Madrona, la tercera patrona de la ciutat de Barcelona.
Unes festes concentrades al barri del Poble-sec, on l’associació de veïns de la plaça amb el mateix nom havia preparat una jornada especial, incloent una actuació castellera que ajuntaria ni més ni menys a quatre colles de nivell similar en aquest mateix punt. La cita seria a les 12h del migdia del diumenge 17 de març.
Els Castellers del Poble Sec, en el seu rol de colla amfitriona, hi volien portar més construccions que demostressin les intencions reals d’aquesta temporada: un nou pas endavant que permetria somiar amb coses que fa anys que la colla no ha viscut, però que es tornen a trobar molt a prop, com feia anys que això no passava.
En la diada també hi participarien els Castellers de Cornellà, els Castellers d’Esparreguera i els Xics de Granollers, tres colles amb un bon domini actual dels castells de set pisos i mig.
La diada va començar amb els tradicionals pilars d’inici, on la colla local tenia intenció de fer tres pilars de 4 simultanis, però finalment només en va poder completar dos, ja que el del centre va quedar en intent desmuntat per inseguretat de l’enxaneta.
Després dels pilars, va arribar el moment de fer un 3 de 7 que, potser faltat d’un pèl de ritme, no va presentar cap tipus de dificultat, mantenint una mida prou consistent en tota la seva execució.
El 4 de 7 blau-cel de la segona ronda va ser similar a l’anterior castell: potser es va allargar un pèl, però el treball fet al local d’assaig es va notar a l’hora de mantenir una bona posició i treballar-lo amb prou seguretat per descarregar-lo amb èxit.
El plat fort s’havia hagut de deixar pel final per motius logístics i, tancant ja la tercera ronda, arribaria com a cirereta del pastís de la diada. Estem parlant del 5 de 7 poblesequí, l’actual sostre casteller de la colla amfitriona de la diada de Santa Madrona. El castell es va completar amb èxit amb un pèl de nervi controlat, però amb una mida prou destacable que ja consolida aquesta construcció en el repertori bandarra d’aquesta temporada 2024.
Per acabar, es van alçar tres pilars de 4 més, just abans de fer els honors a totes les persones que estrenaven camisa de color blau-cel en aquell dia tan especial, on es va poder dinar el tradicional entrepà de botifarra o de truita i posteriorment gaudir d’una bona festa tota la tarda amb l’animació de la Binga Musical preparada per les PD Renatas.