El refrany diu que ser profeta a la teva terra no és allò que et farà brillar més. Per una colla com els Castellers del Poble Sec sol ser a revés: la capacitat de mostrar el millor de si mateixa s’ha accentuat sempre quan les mostres dels progressos realitzats al llarg dels anys han estat al seu barri o a prop d’aquest.
L’objectiu de portar castells grans ben lluny de casa sol ser l’autèntic repte. I és que els Castellers de Lleida tornaven a convidar la colla bandarra a la plaça de la Paeria de la capital del Segrià, juntament amb els Castellers de la Sagrada Família.
La diada va començar puntual a les 18h del dissabte 6 d’abril amb un pilar de 4 de dol dedicat a una persona familiar d’un membre de la colla poblesequina, que va ser acompanyat per pilars de les altres dues colles presents en la diada.
La colla amfitriona (que va mostrar una gran hospitalitat durant tota la tarda) va proposar que la colla bandarra actués en primera posició en cadascuna de les rondes de castells i aquesta va acceptar de bon grat. Immediatament després dels pilars, va començar a muntar la pinya de la torre de 6, amb un component estratègic clar: treballar-la i rodar-la per poder-li posar un pis més ben aviat, tal i com ho avalen les exitoses proves realitzades a assaig. El castell va sortir d’allò més bé i es va fer una nova passa amb èxit cap a l’ambiciós objectiu que hauria d’arribar més d’hora que tard.
Per la segona ronda es Castellers del Poble Sec van poder plantar un 3 de 7. La notorietat d’un castell de set pisos en terres tan llunyanes, s’ha d’esmentar com un èxit d’allò més remarcable. El castell va patir poc malgrat estar acompanyat d’una petita tremolor, però es va assolir com a estructura ja treballada aquesta temporada.
Va arribar el moment de la tercera ronda i el castell escollit va ser el 4 de 6 amb agulla que, tot i faltat d’una mica de suavitat de la canalla, també va poder-se realitzar sense problemes i també és una construcció que ben aviat es podrà tornar a veure amb un pis més.
Però encara mancava un autèntic plat fort amb signatura bandarra: al final de l’actuació, els Castellers del Poble Sec van realitzar ni més ni menys que el primer pilar de 5 d’aquest any 2024. Un pilar que es va poder descarregar una mica “a la poblesequina”, tal i com diu l’eslògan del 25è aniversari de la colla.
Per després, la colla amfitriona va ser altre cop d’allò més hospitalària oferint sopar de franc a la gent de les dues colles convidades que es va voler quedar per terres lleidetanes i una nit de festa a la mítica sala Boite de la capital del Segrià.